KYLMÄ- JA PAKASTEHUONEET

Rakenamme, toimitamme, asennamme

 

TOIMITUS

Toimitamme elementtihuoneet joko paikoileen asennettuina tai materiaalit haluttussa laajudessa. Mitoitus on vapaa. Kylmä- ja pakastehuoneiden toimituksiin kuuluu tilojen suunnittelu, erilaiset hyllyratkaisut, lattia-, seinä- ja kattoelementit, ovet, listat ja tarvikkeet.

 

KÄYTTÖKOHTEET

Olemme rakentaneet ja toimittaneet kylmä- ja pakastehuoneita hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten kauppoihin, teurastamoihin, leipomoihin ja muun elintarviketeollisuuden käyttöön. Joustavan elementtirakenteen takia ne soveltuvat hyvin erilaisiin tarpeisiin. Esimerkiksi porotilat ja metsästysseurat ovat hankkineet niitä lihankäsittelyä varten.

IMG_0107
IMG_8877 copy

TUTUSTU

TUOTTEISIIMME

IMG_0080
elementti2
elementti1

 

ELEMENTIT

Elementtien valmistus alkaa asiakkaan hyväksyttyä mittapiirustukset. Elementeissä on uros–naaras-ponttaus ja elementit liitetään toisiinsa pikalukoilla tai ilman. 

 

Tarvittaessa annamme suunnitteluapua kylmätilojen rakenneratkaisuissa. Elementtien rakenne koostuu kuumasinkitystä, polyesteripintaisesta teräslevystä ja niiden väliin vaahdotetusta polyuretaanieristeestä, jotka muodostavat yhtenäisen sandwich-rakenteen. Eristeen vahvuudet voivat olla 60 mm, 80 mm tai 100 mm ja tiheys noin 40 kg/m3. Eriste ei sisällä CFC- ja HCFC-aineita. 

 

Vakiotoimituksessa elementtien pintalevyt ovat 0,6 mm valkoista elintarvikehyväksyttyä polyesteripintaista teräslevyä. Lattiaelementin pinta on yleensä 12 mm liukuestepintaista vaneria. Myös muita pinnoitemateriaaleja on mahdollista käyttää. Tarjolla on esimerkiksi RST/haponkestäviä ratkaisuja.

   

liukuovi
OVIVAIHTOEHTOJA

 

Kylmätilat voidaan varustaa normaaleilla saranaovilla, pariovilla, heitto-ovilla tai liukuovilla. Oviaukkojen ja ovien valinnassa on huomioitava kuljetettavien tavaroiden sekä kuljetusvälineiden koko sekä käyntikertojen määrä. Valmistamme ovia myös mittatilaustyönä. Liukuovia on saatavana myöskin automaatilla. Ovien pintamateriaalit ovat valkoista elintarvikehyväksyttyä polyesteripintaista teräslevyä. Myös RST/haponkestäviä ratkaisuja löytyy. Ovet voidaan varustaa halutuilla lukituksilla. 

 

Lue lisää...
hyllyt
HYLLYT
 

Hyllyt ovat kuumasinkittyjä polyesteripintaisia hyllyjä tai RST-hyllyjä. Kannakkeet ja säätökiskot ovat joko epoksipulverimaalattua terästä tai alumiinia. Hyllyjen syvyydet ovat 250–500 mm. Hyllytasoja voi olla useampia. Seinäelementtiin kiinnitetyllä säätökiskolla olevan hyllystön enimmäiskuormitus on 300 kg/m ja yhden hyllytason 80 kg/m. Hyllystöjä on saatavana myös vapaasti lattialla seisovina.

 

vaunu
kontti

Kylmä- ja pakastekontit

VHK Kylmärakennus Oy valmistaa, myy ja vuokraa erilaisiin käyttötarkoituksiin sopivia siirrettäviä kylmä- ja pakastekontteja sekä niiden kuljettamiseen käytettäviä peräkärryjä.


Konttien valmistuksessa käytämme samoja elementtejä kuin kylmä- ja pakastehuoneissa.


Kylmä- ja pakastekonttimme toimitetaan asiakkaalle käyttövalmiina. Myytävissä konteissa mitoitus on periaatteessa vapaa, mutta huomioon kannattaa ottaa liikuteltavuus ja mahdollisuus kuljettaa konttia henkilö- tai pakettiauton peräkärryllä.


Tarvittaessa toimitukseen voi kuulua myös peräkärry. Rakennamme myös suurempia kontteja, joita voidaan nostaa hiabilla.

VHK-Kylmärakennus Oy